Hoe werk ik ?

In de huidige tijd rust er een spanning op verschillende manieren van kijken naar organisaties en processen. We hebben het werk veelal vanuit Tayloriaans gedachtegoed georganiseerd. Nieuwe tijden vragen om andere manieren van kijken. Angelsaksisch of toch meer een vleugje Rijnlands? Hoe dat dan in de alledaagse praktijk uitpakt en of alle stakeholders een dergelijk jasje past is vaak een heel proces. Oude paradigma's blijven onder water. Huidige inzichten geven onvoldoende antwoord op de dynamische complexe sociale vraagstukken. De manier waarop we (samen-)werken en met elkaar weten te verbinden maakt dat elkaars kwaliteiten niet optimaal worden benut. In de druk van alledag lijkt het gesprek hierover onder te sneeuwen. Hoe hiervoor ruimte te maken en toch in contact te blijven met jezelf vraagt moed. De verschillende perspectieven tot je nemen en deze waarderend te onderzoeken biedt nieuwe mogelijkheden.

Ik ondersteun leidinggevenden, teams, en individuen in hun manier van kijken, luisteren en zich te verstaan met hun omgeving. Door hun inzicht te vergroten hoe de werkelijkheid wordt gezien en welke betekenis zij daaraan geven, ontstaat ruimte.  Als adviseur of coach begeleid ik teams en individuen 'verschil' te maken. Nieuwe mogelijkheden te exploreren en met hen te co-creëren. Langs de stappen van het U-proces observe, sense, presencing, crystallizing en prototyping ontstaan nieuwe betekenissen. Kan draagvlak voor tot dan toe ongekende mogelijkheden ontstaan omdat de betrokkenen zich met elkaar verbonden weten. Vanuit dat 'verbonden weten' is men in staat betekenis te geven aan dynamisch complexe sociale vraagstukken.

Daar waar het vraagstuk relevant is en de context een ontwerp – of meer een ontwikkel benadering vergt werk ik samen met betrokkenen aan een interventie, programma, of werk een projectplan uit. Ik bespreek met stakeholders de betekenis van de context -zoals zij die zien- en co-creëer mogelijke interventies die het verschil kunnen maken. Ik verbind met hen die de uitdaging aangaan. Afgestemd op de vraag, de variabelen, de context, de leiderschapsstijl of de cultuur waarin ik me op dat moment bevind.

In de kern ben ik een ervaringsdeskundige die met open hart, een open mind en een open will mensen verbindt, hen vertrouwen schenkt, hen een veilige ontwikkel- en leersituatie biedt. Vanuit een waarderende benadering proef en beproef wat ik tegenkom. Integer en authentiek. Dat maakt mij toegankelijk en betrouwbaar.

Aanbevelingen (recommendations) op LinkedIn