Kernwaarden

Geïnspireerd op 't UBUNTU-concept* | 'Wij zijn wie we zijn door anderen….'  

 

Verbonden

(Samen-) werken  betekent voor mij dat ik mij verbonden weet met de ander. Vanuit een waarderende benadering waarnemen en luisteren. Door (voor-) oordelen te proeven en te beproeven – ontstaan nieuwe perspectieven. Een uitgestoken hand, een betekenisvolle ontmoeting helpt om eigen overtuigingen te verrijken met inzichten die ontstaan in het goede gesprek. Een waarderende benadering ondersteunt u in complexe, lastige of emotionele situaties. Het verdient bovenal respect voor hen die de ontmoeting aan willen gaan.

Veilig

De belangrijkste pijler voor het leven van alledag. Hierin gaan samenwerken, leren en een prettig leven kunnen ervaren hand in hand. Niet iedereen verstaat er hetzelfde onder. Het gesprek over veilig zijn, je veilig voelen ontaardt al snel in het uitwisselen van algemeenheden. Maar het gesprek over wat veilig betekent voor u – hier en nu, toen of in welke context ook –  is een niet alledaags gespreksthema. Gêne, onverschrokkenheid, slecht luisteren of selectief luisteren, tijdgebrek maakt menig gesprek niet productief. Is voor het 'verstaan' van de ander voldoende ruimte?  'The real ART of speaking' vergt een ZIJN in het NU. Transcendent en samen de boodschap betekenis geven. Dat verrijkt de ontmoeting en uw gesprek. 


  Vertrouwen

Vertrouwen in eigen kracht vraagt bewustzijn van je eigen kernkwaliteiten. Eenmaal contact gemaakt met dit DNA begint energie weer te stromen omdat u kracht put uit uzelf. Het proeven en beproeven van ‘de plek der moeite’ vanuit dit vertrouwen in uzelf is een kado dat uw leven voor altijd verrijkt. 

 

*) UBUNTU: de gemeenschap als leidend principe